Engmose Gruppe

Engmose Gruppe

Din lokale spejdergruppe ved Guldborgsund

Gruppens Historie

Hvordan begyndte det egentligt?

Jo, i begyndelsen af 60erne var der udvikling og vokseværk i Sundby, Nagelsti og Øster Toreby. Der blev bygget i hele området, og det var unge familier, som flyttede til området. I Toreby var der pige-og
drengespejder arbejdet i god fremgang og derfor begyndte ideen om at starte spejder arbejde i Sundby at spire.

En gruppe med kærlighed og hengivenhed for de mange spændende udfordringer, spejderlivet giver – fik de lyst til at skabe en spejdergruppe i Sundby. En gang spejder, altid spejder og når man først har snuset til bål og hørt det knitre og knase, så er det svært ikke at blive begejstret.
Med støtte fra KFUM-spejderne blev der iværksat en hvervekampagne og på det første mødte der 75
forældre op og 7 leder meldte sig.

D. 1 april 1965 lød start skuddet for Engmose gruppe, med 8 ulveunger, 12 trop spejder og 7 leder. Der var stor opbakning til spejderarbejder fra forældre og det lokale sogneråd – det gik godt med spejderarbejdet i Engmose Gruppe.

Gennem årerne har det naturligvis også været perioder, hvor det er gået mindre godt. I 1972 stod troppen pludselig uden leder – med der var hele 41 spejder. De tidligere erfaringer med at inddrage forældre ved gruppens start, blev taget i brug igen og det betød at 5 forældre meldte sig som leder.

Ved gruppens 25 årsjubilæum var der 40 medlemmer i Engmose Gruppe og bestod af en ulveflok, en trop og en seniorpatrulje. Spejderaktiviteterne var at øve sig i at klare sig i naturen, knob, ligge i telt, orientering efter kort, bygge spisebord, broer mm. i granrafter, tage på natløb og meget meget mere.
Engmose gruppe har gennem alle årerne haft tilknytning og et godt samarbejde med Sundkirken. Hvert år afholdes der aktiviteter sammen med Sundkirken.

Engmose gruppe består nu af 80 spejder i alderen 6 til 18 år, der er opdelt i bæver (6-7 år), ulve (8-9 år), junior (10-11 år), trop (12-14 år) og senior (14-17 år) og en gruppe ledere. Engmose Gruppe samarbejde og afholder lejre sammen med andre spejdergrupper på Lolland og Falster. Engmose Gruppe deltager i nationale og internationale lejre.