Engmose Gruppe

Engmose Gruppe

Din lokale spejdergruppe ved Guldborgsund

Sommerlejr 2020

22. juli 2020 · Engmose Gruppe · Skrevet af Engmose Gruppe

Den 3., 4. Og 5. Juni tog omkring 40 spejdere og ledere på minisommerlejr på Nordfalster. Vejret var alt andet end sommerligt, men stemningen og humøret var i top. Alle virkede til at havde glædet sig til en weekend med spejder. Weekenden var planlagt, således af at alle aktiviteter foregik i enhederne.

Fredag:

Fredag formiddag sejlede 13 spejdere afsted fra Sundby i 3 kanoer og 4 kajakker, målet var at nå frem til StorstømsSpejdernes hytte på Nordfalster til lørdag frokost, for at mødes med bæverne og ulvene.

Det første stop på turen blev frokost i Hjelm. Her blev der også tid til både gymnastik og udstrækning inden turen fortsatte mod Guldborg. I Guldborg blev der gjort et lille hvil, inden turen fortsatte videre i regnvejr til overnatningsstedet hos Lotte.

På Lottes Mark blev bivuakkerne slået op, og spejderne fik besøg af en soldat, som bl.a. introducerede dem for feltrationer, som var maden det næste døgn. Det var en oplevelse, både at se hvor lidt og hvor meget sådan en feltration egentligt indeholder.

Om aftenen var der tid til både gymnastik og leg, på trods af det lidt regnfulde og blæsende vejr.

Lørdag:

Bævere og ulve ankom til hytten og spejdergrunden i solskin. Alle telte nåede at blive rejst og spejdergrunden udforsket inden frokosten, hvor de store spejdere kom gående til lejren. De store spejdere valgte at gå til lejren, da det blæste for meget til kanosejlads. De ankom efter 10km rask vandretur.

Efter frokost var det tid til løb, hvor hver enhed blev udfordret i de samme opgaver, men i forskellige sværhedsgrader. Til aftenens lejrbål skulle vinderne af løbet kåres. På hver post blev man vurderet for godt samarbejde og løsningsmetode. Førstepræmien var nutella til morgenmad for ens enhed, og sidstepræmien var rå løg… Så der var lidt at kæmpe for!

Post1 var lejrbåls underholdning. Her skulle enheden finde på og øve underholdning til aftenens lejrbål, samt fremvise det for alle til selve lejrbålet.

Post2 handlede om genkendelse og finde rundt i naturen. Her fik man efter skift bind for øjnene og fulgt hen til et træ. Efter at have mærket på træet og fulgt tilbage til start, skulle genfinde træet uden bind for øjenene.

På Post3, var opgaven at tænde et bål, som skulle brænde en snor over indenfor en bestemt tid. Snorens højde blev justeret i 30-60 cm højde og tiden var mellem 10-20minutter. Reglerne var enkle, brænd snoren over med et bål, som rører jorden og valg af tænd-redskab talte med i scoren.

Post4 var førstehjælp, hvor der, afhængig af enhed, skulle behandles alt fra snitsår til drukneulykke.

Post5 var at bygge en konstruktion, som sikrede at et æg ville være helt efter et fald fra tre-fire meters højde.

Alle enheder klarede de forskellige opgaver godt. De fleste æg overlevede faldet, der var mange forskellige konstruktioner eller “reder” ægget kunne lande i. Ingen (uden snyd) fik brændt snoren over, men langt de fleste fik tændt et bål, nogle større bål end andre. Regnvejret gjorde det dog lidt mere besværligt at få ordentligt gang i bålene.

Alle “druknede” personer blev reddet, samt alle “snitsår” blev korrekt behandlet, og alle opkald til “alarmcentralen” gik også som smurt – så førstehjælp var der helt styr på, og vi fik heldigvis ikke brug for det på resten af lejren.

Det var overraskende svært at genfinde de samme træer, man havde krammet med bind for øjnene. Forberedelsen af lejrbåls-underholdningen var for nogen lidt svært, for hvad er lejrbålsunderholdning, og hvad synes alle er sjovt? Men for at afsløre lidt, så gik det fantastisk til aftenens lejrbål!

Da aftensmaden skulle laves, begyndte det for alvor at regne. Hver enhed skulle lave mad både over trangia og bål. Bålet blev dog til et fælles bål, hvor brødet til hovedretten og aftenens desserten blev tilberedt. Alle deltog i madlavningen, og maden smagte fantastisk!

Mens maden simrede, blev der bygget tag over den store bålplads, så alle kunne spise i tørvejr.

Efter maden var det tid til lejrbål. Zion og Mikkel var aftenens værter, og havde lavet et super godt program med gode sange og plads til alle indlæg. Der var lidt nervøsitet og sceneskræk, men alle overvandt det og fik en kanon oplevelse af selv at bidrage til underholdningen, samt nyde de andres indlæg. Og ja, som det bør sig, blev der delt flittigt ud af råb efter hvert indlæg. “Dommer-komiteen” havde svært ved at afgøre konkurrencen om nutella og de rå løg. Så mens alle blev erklæret for vindere, afslørede trop og senior, at de hellere ville have løg end nutella… til kæmpe jubel hos bæverne og ulvene. Aftenen sluttede med grillede bananer over bålet.

Mens bæverne og ulvene lagde sig til rette i soveposerne med godnathistorier om bæverdammen og junglen, spille de store spejdere et spil indendørs i spejderhytten og lederne sad omkring bålet.

Søndag:

Dagen startede med flaghejsning kl 8 og dernæst morgenmad. De mindste nød deres nutella- madder til fulde. Enkelte af de store tog en bid af deres løg, og sikrede sig dermed to meters afstand resten af dagen.. Efter maden skulle soveposer, tasker og telte pakkes sammen og gerne i nogenlunde tør tilstand.

Bæverne og ulvene brugte resten af søndag formiddag og eftermiddag på lege og sjove aktiviteter. De skulle blandt andet få hele holdet igennem en labyrint med skjulte miner. Personen, der var i labyrinten, havde bind for øjnene og resten af enhedens medlemmer guidede. De prøvede kræfter med kegleløb og bogstavs-skattejagt. Det blev også tid til at udfordre myrernes egenskaber om at løfte tunge ting i samarbejde. Se om man kunne springe højt, som en kænguru, løbe hurtigt, som en gepard, gennem en forhindringsbane eller være lige så lang og tung som en anakonda.

Efter frokost gik trop og senior afsted mod Guldborg, hvor de blev hentet. Bæverne og ulvene sluttede lejren af med at gå en tur og udforske området omkring lejrpladsen i regnvejr, men heldigvis var der saftevand og kage, da de kom tilbage til hytten.

Vi takke for en hyggelig minisommerlejr.

Tags: , , , , , , , ,